JALTEST – OTKLJUČAVANJE SGW (SIGURNOSNI GATEWAY) MODULA KOD FCA VOZILA

Neka su vozila zaštićena SGW modulom kako bi se spriječila neovlaštena dijagnoza i sigurnosni napadi. Ovaj modul ograničava dijagnostičke funkcije bez ovlaštenog dijagnostičkog uređaja, kao što su dvosmjerni testovi, brisanje grešaka i ostale funkcije potrebne za provođenje potpunog popravka vozila. Kod FCA, SGW modul zaključava napredne funkcije kao što su aktiviranje komponenti, servisno održavanje, kalibracija i brisanje grešaka. Jaltest omogućuje pristup zaštićenim vozilima opremljenim ovim SGW sigurnosnim modulom. Za provođenje naprednih dijagnostičkih funkcija, FCA je odobrila Jaltest kao kompatibilan uređaj nudeći jednostavnu vezu između korisničkog dijagnostičkog uređaja i poslužitelja za provjeru autentičnosti proizvođača.

Ova mogućnost primjenjuje se na sljedeće marke i modele:

Marka Serija  Model
FCA Doblo [263] Doblo 1.6 Cargo/Multijet
FCA Doblo [263] Doblo 1.3 Cargo/Multijet
FCA Ducato ’19 [290/295] Ducato MCA

 

 

Ovo su koraci za pretplatu na otključavanje SGW modula za FCA vozila:
1. Putem sljedećeg URL-a korisnik mora ispuniti podatke svoje tvrtke i prihvatiti sve navedene klauzule. https://www.jaltest.com/en/sgw-registration/fca/
2. Kada korisnik klikne na “Pošalji”, Cojali automatski prima e-mail s podacima i započinje proces kontaktiranjem proizvođača. Ovo nije trenutačni proces i može potrajati nekoliko dana.
3. Nakon što proizvođač potvrdi da je sve ispravno i registrira tvrtku, Cojali će poslati fakturu distributeru s pripadajućim troškovima, a distributer fakturira klijenta. Ovom prilikom Vas podsjećamo da je ovaj postupak privremen. U sljedećim mjesecima krajnji će klijent biti onaj koji se pretplati na ovaj proizvod izravno putem web stranice. Ovo će optimizirati upravljanje i učiniti proces lakim i jasnim.

Uvjeti:
– Za otključavanje ove funkcije potrebno je pretplatiti se na uslugu i ispuniti podatke vezane uz tvrtku ili korisnika uređaja, oba zahtjeva su obvezni zahtjevi proizvođača.
– Potreban je Jaltest uređaj s važećom licencom.
– Proces otključavanja nije trenutačni. Obavijestit ćemo vas kada funkcija bude dostupna za Vaš uređaj.