Dijagnostika

VRHUNSKA DIJAGNOSTIKA ZA SVE TIPOVE VOZILA

Današnja vozila opremljena su sa puno upravljačkih jedinica kojima je zadatak da vozaču pruže maksimalnu sigurnost i komfor u vožnji. Pronalaženje kvarova na takvim vozilima je nezamislivo bez pomoći dijagnostičkih uređaja koji preuzimaju podatke iz upravljačkih uređaja na vozilu. Upotreba najmodernijih dijagnostičkih uređaja, poznavanje rada vozila i pojedinih komponenti uz nezaobilazno iskustvo i stalna školovanja servisera predstavljaju ključ uspješnog pronalaženja i otklanjanja kvarova na vozilu. Već prilikom redovnog servisa potrebno je koristiti dijagnostički uređaj kako bi se napravila provjera ispravnosti sustava na vozilu iako sam vozač nije primijetio neke nedostatke na vozilu.

Vlasnik vozila obično dolazi u servis kada mu se upali neka kontrolna lampica na instrumentnoj ploči ili ima problem sa perfomansama motora. Najčešće je to upaljena lampica sa simbolom motora koja upozorava vozača na kvar u sustavu upravljanja radom motora. Također, može to biti i lampica DPF-a, Zračnih jastuka, ABS-a, itd… odnosno bilo kojeg sustava na vozilu koji je pod kontrolom upravljačke jedinice. U takvim slučajevima jedino redovno školovani serviseri uz pomoć moderne dijagnostike i raznih dijagnostičkih uređaja mogu dati precizan odgovor na uzrok problema.

Djelatnici Autoelektrike Novak imaju iskustvo preko 20 godina u dijagnosticiranju i pronalaženju kvarova i za njih ne postoji problem na današnjim vozilima koji se ne može riješiti, što je najbolja preporuka bilo kojem vozaču koji ima neki problem na vozilu.