Elektromehanička parkirna kočnica

OPIS

Obrazovni model elektromehaničke parkirne kočnice (EPB) temelji se na originalnim Audi/VW komponentama kočnica. Presjek višestupanjskog zupčastog mehanizma elektromehaničke kočnice olakšava objašnjenje i prikaz principa rada.

Ovaj tip demonstracijskog modela je velika pomoć pri učenju koji omogućuje učenicima da se upoznaju s hidrauličkim kočnicama automobila i mehanizmom elektromehaničke parkirne kočnice, strukturom, načinom rada i metodama održavanja, tehničkim informacijama, specijalnim alatima i njihovoj uporabi.

Za demonstraciju modela elektromehaničke kočnice nije potrebna dodatna oprema ili alati i bez potrebe za povezivanjem s dijagnostičkim uređajem moguće je aktivirati elektromehaničku parkirnu kočnicu. Mehanizam elektromehaničke parkirne kočnice ima 12V/220V napajanje. Ima dvije tipke za otpustiti i pritegnuti obloga kočnice i kočionog diska. Moguće je prikazati rad parkirne kočnice i jednostavno objasniti elektroničke sustave kao što su “AUTOHOLD” ili “Dynamic drive-off assistant” ili postupak zamjene obloga kočnica. Model elektromehaničke kočnice nije napunjen kočionom tekućinom, unutra nema tlaka. Aktiviranje se vrši pritiskom na tipke za mehaničko pritezanje ili otpuštanje diska kočnice.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE I FUNKCIJE

  • Jasno vidljiv, potpuno operativan višestupanjski zupčasti mehanizam elektromehaničke parkirne kočnice, elektromotor s pogonskim remenom i nazubljenom ekscentričnom pločom;
  • Hidraulični sustav kočenja sa stražnjim diskom s čeljustima i oblogama kočnica;
  • Aktiviranje elektromehaničke kočnice s električnim pogonom pritiskanjem na dvije tipke za pritezanje i otpuštanje obloga kočnica i kočionog diska;
  • Presjek višestupanjskog zupčastog mehanizma elektromehaničke kočnice olakšava objašnjenje i prikaz principa rada;

OSTALO

Napajanje: 12 V / 220V
Dimenzije (visina x dužina x širina): 1250 x 1000 x 750 mm
Približna neto težina: 20 Kg
Izrađeno u EU