Riješenje za nagli pad stakla prozora stražnjih vratiju prilikom otvaranja na vozilu Volkswagen Polo, godina 2010., 5 vrata

PITANJE:
Naša stranka s vozilom Volkswagen Polo, godina 2010., 5 vrata, žali se na nagli pad stakla prozora na stražnjim vratima prilikom otvaranja. Skinuli smo oblogu vratiju i pronašli odvojeno staklo od mehanizma za otvaranje i zatvaranje prozora. Stavili smo staklo na mehanizam za podizanje stakla, ali vozilo se opet vratilo s istim problemom. Je li to poznata greška?

AUTODATA RIJEŠENJE:
Stakla prozora vratiju koja se više puta odvajaju od mehanizma za otvaranje i zatvaranje prozora nam je dobro poznata greška. To se javlja zbog pomaknutog ili neispravnog nosača prozorskog stakla na vratima. Skinite oblogu stražnjih vratiju. Skinite staklo prozora. Provjerite postoji li oštećenje na staklu prozora na vratima i po potrebi ga zamijenite. Izrežite ljepljivu vrpcu, koja je dostupna kod proizvođača Volkswagenovih dijelova, u trake od 6mm x 55mm. Omotajte novi nosač prozorskog stakla, dostupan kod proizvođača Volkswagenovih dijelova, s ljepljivom vrpcom na promjer od 13,4 mm (Slika 1.1). Montirajte nosač prozorskog stakla na staklo prozora vratiju. Pričvrstite nosač stakla sa zatikom. Montirajte staklo stražnjih vrata. Ponovo montirajte pokrov stražnjih vratiju. Ponovite postupak za suprotnu stranu. Testirajte rad stakla na stražnjim vratima kako biste bili sigurni da je greška otklonjena.