Cojali katalog dijelova sustava naknadne obrade ispušnih plinova

 

Cojali Parts nudi širok raspon komponenti u kojima elektronika igra ključnu ulogu. Oni su zaduženi za funkcije važne poput mjerenja ispušnih plinova, što je razlog zašto su se pretvorili u neophodne elemente za podmirivanje trenutnih potreba automobilskog sektora.

 

Saznajte sve što trebate znati o sustavima za naknadnu obradu ispušnih plinova i postanite stručnjak za smanjenje emisije iz vozila.

Odobrene komponente za sustav naknadne obrade ispušnih plinova.
Komplet za čišćenje AdBlue/DPF modula.
Cojali Parts Instalacija senzora NOx-a s Jaltest dijagnostikom.
I mnogo više!

Kompletan katalog možete preuzeti OVDJE.

COJALI SENZORI NOX-a, Odobreni u skladu s propisima ECE R10!

Elektroničke komponente vozila proizvode elektromagnetske valove. Stoga, ako elektronički dizajn ovih komponenti nije prikladan, ti valovi mogu utjecati na rad drugih elektroničkih perifernih uređaja ili čak biti pod utjecajem elektromagnetskih valova u blizini.
Danas sva vozila imaju veliki broj elektroničkih komponenti u svojoj izradi, pa je važno osigurati da budu međusobno dobro sinkronizirana. Uredba ECE R10 kontrolira elektromagnetsku kompatibilnost između ugrađenih elektroničkih komponenti u vozilima. Za razliku od drugih marki, Cojali senzori NOx-a su odobreni prema ovom propisu.
Saznajte sve reference senzora NOx-a i odaberite onaj koji najbolje odgovara potrebama Vašeg vozila.

 

S namjerom da postane čistiji sektor i s manje emisija, teretni prijevoz (uglavnom dizel) razvio se ugradnjom složenih sustava protiv zagađenja. Osim smanjenja emisije stakleničkih plinova, emisije zagađujućih plinova jako su ograničene posljednjim propisima koje je donijela Europska komisija. To je rezultiralo značajnom promjenom teretnih vozila, prisiljavajući proizvođače da ih opreme filterima čestica (DPF) i NOx katalizatorima (SCR), koji zahtijevaju i AdBlue/DEF sustav doziranja za maksimalno smanjenje emisija. Ovi sustavi moraju imati preciznu kontrolu za njihovu ispravnu izvedbu, koja se odvija elektronički i zahtijeva upotrebu senzora NOx-a, senzora tlaka i senzora temperature. To omogućuje upravljanje pomoću različitih elektroničkih upravljačkih jedinica (ECU) na vozilu. Korištenje dijagnostičkog alata spojenog na ove upravljačke jedinice omogućuje brzo lociranje i popravljanje različitih kvarova ili problema koji bi se mogli pojaviti. Izvješća koja je naručio ICCT (Međunarodno vijeće za čisti transport) 76% globalnih emisija NOx-a dodjeljuju upotrebi teretnih vozila, čime Europska unija na tržištu najviše doprinosi. No, što su dušikovi oksidi (NOx) i zašto su trenutno u središtu pozornosti u smislu emisija? Ovaj spoj nastaje tijekom procesa izgaranja u motorima zbog visokih temperatura i tlakova. U tim ekstremnim uvjetima dušik prisutan u zraku koji opskrbljuje motor reagira s kisikom. Najnoviji scenariji zagađenja zraka u velikim gradovima zbog dušikovih oksida skrenuli su pozornost na ovaj plin i doveli su do strožih propisa. NOx ima štetan učinak na zdravlje, izazivajući iritaciju u dišnom i vizualnom sustavu pri izloženosti visokim koncentracijama. Drugi dodatni štetni učinak, u ovom slučaju za okoliš, njegov je doprinos stvaranju ozona (O3), također štetnog za zdravlje. Akumulacija ovog plina u prometnim područjima izaziva smećkastu maglu zagađenja (fotokemijski smog) koja pokriva velike gradove, osobito u vrućim danima.