OPIS

Potpuno operativan, poprečno dijagonalan hidraulični sustav kočnica s ABS-om montiran na čvrsto postolje. Postolje za obuku je posebno dizajnirano kako bi demonstriralo sustav hidrauličkog kočenja s elektroničkim ABS sustavom i pojačivačem kočnica. Postolje za obuku je bazirano na Audi/VW komponentama. Oprema sadrži operativni ABS sustav i prikazuje različite načine rada.
Sustav za kočenje je izvrstan edukacijski alat koji omogućuje učenicima da nauče strukturu hidrauličkog sustava kočnica, proučavanje njegovih komponenata, provođenje raznih mjerenja, ispitivanja i drugih dijagnostičkih postupaka.
Sustav za kočenje može poslužiti kao vizualna pomoć učenicima mehaničkih predmeta za demonstraciju i objašnjenje strukture i komponenata. Također, postolje se može koristiti kao edukacijski pribor za popravak i servisne postupke sustava za kočenje.
Sustav za kočenje je opremljen s ABS modulatorom i pojačivačem kočnica. Povećanje sile kočenja nakon spajanja vakuuma može se demonstrirati pomoću pojačivača kočnica.
Pomoću četiri ugrađena manometra moguće je nadzirati tlak u krugu kočnica za svaki kotač. Simulacija blokiranja (proklizavanja) kotača u načinu vožnje omogućuje praćenje demonstracije ABS sustava. S ugrađenim manometrima moguće je praćenje raspodjele sile kočenja i odbacivanje papučice kočnice kad je aktiviran ABS sustav.
Oprema ima integrirani 16-pinski OBD priključak koji omogućuje spajanje dijagnostičkog uređaja i provedbu različitih mjerenja, ispitivanja i drugih dijagnostičkih postupaka kao što su čitanje kodova grešaka, prikaz parametara operativnog sustava i drugo.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE I FUNKCIJE

Jasno vidljiv potpuno funkcionalan sustav kočenja i njegove komponente
Poprečno dijagonalan hidraulički sustav kočnica s prednjim i stražnjim diskovima s kliještima
Operativna parkirna kočnica
Operativni elektronički ABS sustav
Operativni pojačivač kočnica
S ugrađenim manometrima moguće je promatrati tlak u krugu kočnica za svaki kotač
Simulacija načina vožnje
Oprema za kočenje može poslužiti za obuku za popravak i održavanje
Mogućnosti dijagnoze
Na opremi za kočenje mogu se izvršiti svi rutinski servisi kočnica kao što su postupci zamjene komponente, podešavanja ili hidrauličkog odzračivanja

DIJAGNOZA KONTROLNE JEDINICE

Dijagnoza elektroničkog ABS sustava putem OBD dijagnostičkog priključka
Identifikacija kontrolne jedinice
Čitanje/brisanje kodova grešaka
Prikaz parametara operativnog sustava (trenutni podaci)
Mod odzračivanja u sustavu kočnica

DRUGO

Napajanje: 12 V baterija (ne dolazi u setu)
Dimenzije (visina x dužina x širina): 1250x1000x750mm
Približna težina: 85 Kg
Izrađeno u EU
CE certifikat