Košarica0
Ukupno:0,00 kn
Vaša košarica je prazna.

Zračni jastuci

ZRAČNI JASTUCI

Sigurnosni sustav koji je nekad bio samo za povlaštene, a danas se obavezno ugrađuje u sve automobile.

Prošlo je točno trideset godina otkako je Mercedes predstavio prvi automobil s revolucionarnom tehnologijom koja spašava ljudske živote. Sam sustav Mercedes je razvijao punih trinaest godina prije no što ga je odlučio ugraditi u serijsko vozilo.

Čast da prva tada ponese ovo revolucionarno dostignuće pripala je Mercedesovoj limuzini S klase. Od tada do danas kombinirana zaštita sigurnosnim pojasevima i zračnim jastucima spasila je nebrojeno mnogo života. To potvrđuju i studije koje govore kako vezana osoba u automobilu s zračnim jastucima ima čak 61% šanse da prođe neozlijeđeno u prometnoj nesreći u odnosu na onu koja nije bila vezana u automobilu bez zračnih jastuka.

Od tada do danas ova sigurnosna tehnologija rapidno je napredovala pa tako danas neki proizvođači u svojim automobilima nude i po desetak zračnih jastuka čime je sigurnost putnika u takvim automobilima povećana do maksimalnih granica. 

Ukoliko Vam se upali lampica zračnih jastuka, znak je da trebate otići u servis jer kada je lampica zračnih jastuka upaljena, vaši zračni jastuci nisu u funkciji jer je došlo do kvara u sustavu.

KAKO FUNKCIONIRAJU ZRAČNI JASTUCI 

Sustav zračnih jastuka sastoji se od senzora udarca, sustava okidanja i zračnih jastuka. Senzori se obično nalaze iza prednjih odbojnika te registriraju udarce automobila koji su ekvivalentni udarcima u zid od minimalno 20 km/h. Kada senzor registrira takav udarac prosljeđuje informaciju u upravljačku jedinicu zračnih jastuka koja odlučuje u djeliću sekunde koji zračni jastuk ili jastuke je potrebno aktivirati radi zaštite putnika u vozilu. Sustav aktivacije sastoji se iz okidača tj. male količine TNT eksploziva. Za napuhavanje jastuka se koriste kemikalije natrij azid (NaN3), kalijev nitrat (KNO3) i silicijev dioksid (SiO2). U međusobnoj reakciji natrijev azid se raspada na natrij i dušik. Upravo dušik u kombinaciji s kalijevim nitratom napuhuje zračni jastuk. Iako se ovaj proces doima dug sve nabrojano dogodi se u svega 1/25 sekundi. Dovoljno brzo da se spase životi na cesti! 

Naši serviseri obučeni su za popravak sigurnosnih sistema i u vrlo kratkom roku riješit će problem na sustavu zračnih jastuka a Vi kao i vaši suputnici opet ćete biti sigurni u svom ljubimcu. Nemojte nasjedati na priče kako je to skupo i nije Vam potrebno, Zračni jastuci su ugrađeni isključivo za Vašu sigurnost i sigurnost putnika u vozilu. 

Ukoliko imate bilo kakvih problema ili pitanja vezana za zračne jastuke možete nas kontaktirati na tel: 040 646 932 ili mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

KONTAKTIRAJTE NAS !

PRODAJA: +385 (0)40 645 861
SERVIS: +385 (0)40 646 932
FAX: +385 (0)40 648 120

OIB: 35563624109

WEB: www.autodata.hr
TUNING: www.chip-tuning.com.hr

E-MAIL: info@autodata.hr 

ADRESA:
Autoelektrika Novak d.o.o.
Nikole Tesle 21, 40323 Prelog
Hrvatska

CHIP TUNING